Motorrijwiel importeren BPM

Het importeren van een nieuwe auto of motor kan duur zijn. Dat is waar BPMtotaal om de hoek komt kijken!

Wij zijn de beste in het verlagen van de kosten van BPM bij het importeren van een nieuwe motorfiets. Wij hebben jarenlange ervaring en een team van experts die ervoor zorgen dat u de beste deal krijgt op BPM bij het importeren van uw nieuwe motorfiets.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons u helpen geld te besparen op BPM bij het importeren van uw nieuwe biker! U zal er geen spijt van krijgen. Ons motto is dan ook: BPMTotaal.nl inschakelen is “Biker importeren BPM besparen”!

Benieuwd hoeveel BPM u kan besparen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!

Wat kan BPMtotaal.nl voor u betekenen?

  • Bespaar tot 50% op de BPM van uw voertuig
  • Wij helpen u met BPM besparing op auto’s, motoren en campers
  • Wij komen bij u langs en maken een taxatierapport

Neem vrijblijvend contact op en profiteer direct van BPM besparing!

Aantal taxatierapporten

BPM besparing in €

Moet ik BPM betalen over mijn import motorfiets?

Als u een motorfiets importeert die minder dan 25 jaar oud is, moet BPM worden betaald voor de registratie. Het bedrag aan BPM dat u moet betalen hangt af van de marktwaarde (handelswaarde) van de motorfiets.

Hoe kunt u BPM besparen bij het importeren van een motorbike?

Een deel van de BPM mag u afschrijven door de waarde te bepalen door gebruik te maken van een van de geaccepteerde koerslijsten of een BPM taxatierapport om de waarde te bepalen.

Ook kan u de forfaitaire afschrijvingstabel van de belastingdienst gebruiken. Dit is echter in 99% van de gevallen de minst voordelige manier.

Ontvang snel een BPM rapport voor uw geïmporteerde motorcycle!

Thijs van der Stelt
Thijs van der Stelt
2020-10-01
Keurig en snel alles afgehandeld. Hier hoef je niet achteraan te bellen. Hij houdt je zelfs netjes op de hoogte van de stand van zaken. Volgende keer weer via bpmtotaal.
Oscar van der Meijden
Oscar van der Meijden
2020-09-03
Ik heb zelf een BMW in Duitsland uitgezocht. BPM totaal heeft voor mij de hele afhandeling in Nederland op een prima wijze geregeld. Een aanrader.
Anes Svraka
Anes Svraka
2020-08-31
Ik heb via BPMtotaal meerder autos ingevoerd in de afgelopen 5 jaar. Een VW Polo uit 2010, Mercedes-Benz C-klasse uit 2015 en sinds kort een Suzuki Swift uit 2011. De auto's heb in ik Duitsland gevonden, ben naar de verkopers geweest om de auto's te bekijken en vervolgens BPMtotaal ingeschakeld om het transport naar Nederland te regelen, het invoeren en op Nederlands kenteken te zetten. Ik werd totaal ontzorgd met al het gedoe rond het invoeren van de auto's uit het buitenland en volgende keer bel ik hun weer om voor mij de auto in te voeren. Met alle kosten bijelkaar zat ik nog ruim onder de prijzen van de auto's wat ze in Nederland er voor vragen. Zeker een aanrader!
F dB
F dB
2020-08-28
Top service! Duidelijk, helder en geen verborgen kosten. Voor de volgende auto ga ik weer hier heen
E Dzafer
E Dzafer
2020-08-28
Alles perfect hele goede service. Volgende keer weer.
Marc Waarle
Marc Waarle
2020-08-27
Naast een oude G-klasse die ik al jaren dagelijks gebruik voor woon-werk verkeer, was ik op zoek naar een tweede auto om te kunnen afwisselen. Het moest een auto zijn met een zekere fun factor uit de Mercedes stal. Daarnaast betrouwbaar omdat ik er voor mijn werk op moet kunnen vertrouwen en ook nog eens een youngtimer voor gunstige bijtelling. Met deze vraag ben ik met BPMtotaal in gesprek gegaan. Met dank aan hun ruime netwerk binnen Europa is een werkelijk perfect onderhouden C43 W202 gevonden en deze voor mij geïmporteerd en op kenteken afgeleverd.
Rik Schotman
Rik Schotman
2020-08-27
Top bedrijf. Ik ben goed en prettig geholpen. Ga zo door!!
S Yoldas
S Yoldas
2020-08-27
BPM TOTAAL HEEFT VOOR MIJ DE HELE IMPORT PROCEDURE VAN MEN GOLF GTD VERZORGD.HET OPHALEN TEGEN TAXATIE BPM INVOEREN RDW . TOP SERVICE EN ZEKER EEEN AANRADER .

Hoe berekent u de BPM voor een motorfiets

De berekening van de basis-BPM voor een motorfiets is eenvoudig: 19,4% van de netto cataloguswaarde in nieuwe staat (ofwel de nieuwprijs van de motorfiets).

Als u motorbike minstens 3000 km heeft en meer dan drie maanden oud is, kan u op verschillende manieren afschrijven, maar er is er maar één die het voordeligst blijkt te zijn!

Forfaitaire afschrijvingstabel

Als u de forfaitaire afschrijvingstabel gebruikt, kunt u afschrijven op basis van leeftijd. U mag dan een bepaald percentage van de totale BPM afschrijven op basis van de leeftijd van de bike in maanden.

De belastingdienst heeft het liefst dat jij deze methode gebruikt, aangezien deze methode vaak het meest geld oplevert voor de belastingdienst.

Marktwaarde

Profiteren van de BPM op basis van de marktwaarde (handelswaarde) van de tweewieler is bijna altijd in uw voordeel wanneer u een motobike wil importeren en dus BPM moet betalen.

Het is noodzakelijk dat u bij het berekenen van de BPM op de motorfiets die u importeert de juiste berekeningsmethode en een door de Nederlandse belastingdienst erkende koerslijst gebruikt.

Het gebruik van de nauwkeurige berekeningsmethode in combinatie met de juiste, door de belastingdienst goedgekeurde, koerslijst kan u al snel honderden euro’s besparen wanneer u BPM moet betalen over u tweewieler.

Wat is het verschil tussen BPM en motorrijtuigbelasting

BPM staat voor bijzondere voertuigbelasting, wat in het Engels “special vehicle registration” betekent. Deze belasting geldt voor motorfietsen die van buiten de Europese Unie worden ingevoerd en bestemd zijn voor particulier gebruik.

De hoogte van de verschuldigde BPM is afhankelijk van het type voertuig dat wordt ingevoerd, alsmede de leeftijd en het emissieniveau. Over het algemeen worden tweewielers met een hogere emissie hoger belast.

Motorrijtuigenbelasting is een heffing die moet worden betaald door iedereen die een motorvoertuig bezit of registreert in Nederland. Deze belasting wordt berekend op basis van de verschillende aspecten zoals type voertuig, woonplaats en of de motorfiets een oldtimer is of niet. Voor motorfietsen varieert deze heffing van €46 – €1.197 per jaar .

Het verschil is ook zo dat BPM voor de aankoop betaald dient te worden en motorrijtuigbelasting wordt betaald gedurende u de motorbike in bezit hebt. BPM is dus eenmalig en motorrijtuigbelasting niet.

Zijn BPM en bijtelling hetzelfde?

Nee, het zijn duidelijk verschillende zaken. Bijtelling is een kostenpost die u moet betalen als u jaarlijks meer dan 500 privékilometers rijdt met u zakelijke auto.

BPM is daarentegen een heffing die wordt geheven als u vanuit buiten de EU personenauto, motorbike of bestelauto koopt of laat registreren binnen de Nederlandse grenzen. U betaald dus 1 keer BPM als u een motorbike importeert

Benieuwd hoeveel BPM u kan besparen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!

Over BPMtotaal.nl

BPMtotaal is ontstaan naar aanleiding van de vele vragen die wij kregen over de import en BPM verlaging van zowel auto’s, campers en motorfietsen. Klanten vroegen ons steeds vaker of we niet het hele importtraject voor hen konden verzorgen.

Nadat we dat een aantal keer met succes hadden gedaan, hebben we besloten om hiervoor een website te ontwikkelen waarop we het totaalpakket aan diensten bij het importeren van auto’s, campers en motorbikes aan kunnen bieden. Zo is BPMtotaal ontstaan.