Diensten

Zoekopdracht

U heeft besloten om een voertuig te importeren, omdat voertuigen in het buitenland standaard completer zijn uitgerust of omdat u simpelweg goedkoper uit wilt zijn.  BPMtotaal kan u helpen. Zo kunt u bij ons heel eenvoudig een zoekopdracht plaatsen waarin u aangeeft welk voertuig u zoekt.

Voor de zoektocht hanteren wij een tarief van €90,00. Hiervoor krijgt u van ons een voorstel van 5 voertuigen die matchen met uw zoekopdracht. Kiest u ervoor om het voertuig door ons op te laten halen en het hele importtraject door ons te laten verzorgen? Dan worden de kosten voor het zoeken niet in rekening gebracht.

Aankoop/onderhandeling

U kunt natuurlijk zelf onderhandelen met de verkopende partij. Maar behalve dat  dit u veel tijd kost, dient u ook nog eens te beschikken over bepaalde onderhandelingstechnieken. Als professioneel voertuig-importbedrijf leggen we makkelijker contact met de buitenlandse verkoper en kunnen we ook de meest gunstige prijs voor u bedingen. U hoeft dus zelf niet te onderhandelen met de verkoper. Onze medewerkers kennen de markt in verschillende landen binnen en buiten Europa en beheersen naast het Nederlands ook de Duitse en Engelse taal.

Transport

Wanneer uw voertuig is aangekocht, moet deze op transport naar Nederland. Hierbij maken we gebruik van ons bestaande netwerk van transporteurs. Ons streven is om uw voertuig binnen een week in Nederland te krijgen. In 99% van de gevallen lukt dit ook. Bij hoge uitzondering is de verkopende partij (met name wanneer het een particulier betreft) niet in staat om het voertuig binnen een week af te staan. In dat geval duurt het iets langer. Alle voertuigen zijn tijdens het transport verzekerd.

Stalling

Als uw voertuig eenmaal in Nederland is, kunt u er voor kiezen om deze op uw adres door ons af te laten leveren. Een andere optie is om het voertuig bij ons te stallen totdat er een Nederlands kenteken is geplaatst. In de tussenliggende tijd wordt uw voertuig binnen gestald en is deze uiteraard ook verzekerd. 

RDW keuring

U hoeft zelf het voertuig niet weg te brengen voor de APK-keuring. Dit doen wij voor u. Omdat wij een RDW erkend bedrijf zijn, kunt u ons machtigen om het voertuig bij RDW gelijk op uw naam te zetten. U wordt dan de eerste eigenaar in Nederland van het voertuig zonder dat u hiervoor zelf de deur uit moet. Kortom, met BPMtotaal geniet u van de voordelen van importeren zonder dat het u extra tijd kost.

BPM Aangifte

Bij inschrijving van uw voertuig door de RDW in het voertuigregister is het in Nederland verplicht om de BPM aangifte in te dienen. Pas na het betalen van een restantbedrag BPM wordt het kenteken voor het voertuig vrijgegeven. BPMtotaal kan voor u een zo laag mogelijk BPM bedrag realiseren. Omdat wij met door de Belastingdienst erkende en geaccepteerde software pakketten werken, is onze acceptatiepercentage zeer hoog.

Ook als u het voertuig al heeft gekocht en naar Nederland heeft getransporteerd, kunnen wij u helpen met de BPM taxatie. Wij komen dan bij u langs om het voertuig te fotograferen. Vervolgens stellen we voor u een BPM rapportage op, die u na ondertekening naar de belastingdienst toestuurt.

APK keuring in Nederland

Als het voertuig voorzien is van een Nederlands kenteken, kunt u er voor kiezen door ons het voertuig te voorzien van een APK. Bij sommige voertuigen is ook een buitenlands keuringsrapport bijgesloten. In dergelijke gevallen kunnen wij er bij het importeren van het voertuig ervoor zorgen dat de RDW de buitenlandse APK overneemt. Het is dan niet nodig om de APK nog in Nederland te laten doen.

Aflevering voor uw deur

Na de nieuwe APK kunt u er voor kiezen om het voertuig te laten poetsen en bij u voor de deur af te leveren. Het voertuig wordt op een aanhanger vervoerd en voor uw deur afgeleverd. Hierdoor kunnen zich onderweg geen technische mankementen voordoen en zal de kilometerstand niet hoger worden dan bij de aankoop van het voertuig.

Kortom, wij ontzorgen en bezorgen.