Diensten

Zoekopdracht

U heeft besloten om een auto te importeren, omdat auto’s in het buitenland standaard completer zijn uitgerust of omdat u simpelweg goedkoper uit wilt zijn.  BPMtotaal kan u helpen. Zo kunt u bij ons heel eenvoudig een zoekopdracht plaatsen waarin u aangeeft welke auto u zoekt. Voor de zoektocht hanteren wij een tarief van €90,00. Hiervoor krijgt u van ons een voorstel van 5 auto’s die matchen met uw zoekopdracht. Kiest u ervoor om de auto door ons op te laten halen en het hele importtraject door ons te laten verzorgen? Dan worden de kosten voor het zoeken niet in rekening gebracht.

Aankoop/onderhandeling

U kunt natuurlijk zelf onderhandelen met de verkopende partij. Maar behalve dat  dit u veel tijd kost, dient u ook nog eens te beschikken over bepaalde onderhandelingstechnieken. Als professioneel auto-importbedrijf leggen we makkelijker contact met de buitenlandse verkoper en kunnen we ook de meest gunstige prijs voor u bedingen. U hoeft dus zelf niet te onderhandelen met de verkoper. Onze medewerkers kennen de markt in verschillende landen binnen en buiten Europa en beheersen naast het Nederlands ook de Duitse en Engelse taal.

Transport

Wanneer uw auto is aangekocht, moet deze op transport naar Nederland. Hierbij maken we gebruik van ons bestaande netwerk van transporteurs. Ons streven is om uw auto binnen een week in Nederland te krijgen. In 99% van de gevallen lukt dit ook. Bij hoge uitzondering is de verkopende partij (met name wanneer het een particulier betreft) niet in staat om de auto binnen een week af te staan. In dat geval duurt het iets langer. Alle auto’s zijn tijdens het transport verzekerd.

Stalling

Als uw auto eenmaal in Nederland is, kunt u er voor kiezen om deze op uw adres door ons af te laten leveren. Een andere optie is om de auto bij ons te stallen totdat er een Nederlands kenteken is geplaatst. In de tussenliggende tijd wordt uw auto binnen gestald en is deze uiteraard ook verzekerd. 

RDW keuring

U hoeft zelf de auto niet weg te brengen voor de APK-keuring. Dit doen wij voor u. Omdat wij een RDW erkend bedrijf zijn, kunt u ons machtigen om de auto bij RDW gelijk op uw naam te zetten. U wordt dan de eerste eigenaar in Nederland van de auto zonder dat u hiervoor zelf de deur uit moet. Kortom, met BPMtotaal geniet u van de voordelen van importeren zonder dat het u extra tijd kost.

BPM Aangifte

Bij inschrijving van uw auto door de RDW in het voertuigregister is het in Nederland verplicht om de BPM aangifte in te dienen. Pas na het betalen van een restantbedrag BPM wordt het kenteken voor de auto vrijgegeven. BPMtotaal kan voor u een zo laag mogelijk BPM bedrag realiseren. Omdat wij met door de Belastingdienst erkende en geaccepteerde software pakketten werken, is onze acceptatiepercentage zeer hoog.

Ook als u de auto al heeft gekocht en naar Nederland heeft getransporteerd, kunnen wij u helpen met de BPM taxatie. Wij komen dan bij u langs om de auto te fotograferen. Vervolgens stellen we voor u een BPM rapportage op, die u na ondertekening naar de belastingdienst toestuurt.

APK keuring in Nederland

Als de auto voorzien is van een Nederlands kenteken, kunt u er voor kiezen door ons de auto te voorzien van een APK. Bij sommige auto’s is ook een buitenlands keuringsrapport bijgesloten. In dergelijke gevallen kunnen wij er bij het importeren van de auto ervoor zorgen dat de RDW de buitenlandse APK overneemt. Het is dan niet nodig om de APK nog in Nederland te laten doen.

Aflevering voor uw deur

Na de nieuwe APK kunt u er voor kiezen om de auto te laten poetsen en bij u voor de deur af te leveren. De auto wordt op een aanhanger vervoerd en voor uw deur afgeleverd. Hierdoor kunnen zich onderweg geen technische mankementen voordoen en zal de kilometerstand niet hoger worden dan bij de aankoop van de auto.

Kortom, wij ontzorgen en bezorgen.